-

Artículos

Un museu de la comarca

El passat dijous 28 de març de 2019 els alumnes de 1r d’ESO vam anar al Museu Comarcal de l’Horta Sud, a Torrent, per a veure com vivia  la gent en l’antiguitat, com eren les cases, les habitacions i per a què servia cadascuna.

En arribar a Torrent, abans d’entrar al museu, vam esmorzar en una placeta xicoteta i després vam entrar al museu.

Aquest museu era una casa antiga que han conservat com en aquella època, el principi del segle XX.

Hem aprés moltes coses noves com: com feien l’oli, com cuinaven, com conservaven l’oli i tots els aliments, on tenien als animals…

El que més em va agradar va ser la manera en que cuinaven i tots els estris de cuina que tenien, la majoria dels quals ja no tenim.

El que més em va sorprendre van ser els noms que tenien les coses.

Després que ens ensenyaren totes les parts de la casa i que ens ho contaren tot, vam fer unes activitats per grups. En acabar l’activitat, vam arreplegar i vam tornar.

Aquesta excursió ha sigut una experiència molt interessant, perquè ens van contar moltíssimes coses. Aquesta excursió m’ha agradat molt i m’ho he passat súper bé!

Mar Burriel Muñoz (1r d’ESO)

 

Feu clic ací per a veure les fotos

IMG 20190328 130530 2

La visita al Museu de la Ciutat

El passat 6 de febrer l’alumnat de 1r d’ESO vam fer una excursió al Museu de la Ciutat de València i al Centre Arqueològic de l’Almoina.

Quan vam arribar, vam anar a una plaça on vam esmorzar. A continuació vam anar al Museu de la Ciutat. Allí ens vam separar en dos grups: mentre que el primer grup veia la part de baix, el segon veia la de dalt. A l’hora vam canviar.

Jo crec que el que més ens va agradar a les xiques va ser un espill en què et podies veure per tots els costats, i com ens va agradar tant ens posàrem d’un en un per a veure’ns millor. En el museu hi havia coses molt elegants, com les cadires, els quadres, les sales, l’escala… Però el més graciós és que podies anar de sala en sala sense cap problema.

En la part de dalt del museu hi havia coses molt antigues com per exemple: el comptador de la pólvora, els pesos…. Fou una excursió molt entretinguda i molt divertida, ens ho passàrem molt bé.

Quan vam eixir vam anar al museu de l’almoina. Allí varem veure coses xulíssimes com: pous, carrers per on passaven el romans… També ens van explicar la història de com era abans la ciutat. Abans en l'època romana la nostra ciutat es deia Valentia.

En acabant eixírem i ens vam seure en uns banquets que hi havia fora, perquè encara era prompte. Quan ja era l’hora vam anar cap a l’estació del tren. Va ser una excursió que la tornaria a repetir sempre, perquè ens ho passàrem super bé, riguérem molt, parlàrem molt, i fins i tot comentàrem tot el que ens deien, això era un no parar. Però jo la tornaria a repetir.

Maribel Navarro (1r ESO)

 

Feu clic ací per a veure les fotos

20190206 102203 2

La descoberta de València

La classe de 4t d’ESO vam anar ahir, 26 de febrer, a València a fer una activitat que es diu València Històrica, una excursió plena de cultura, història i de diversió junt als professors Vicent i Jose Antonio. És una activitat sobre edificis històrics de València que hem preparat durant dos setmanes a classe i que, a més de fer l’exposició, hem fet cadascun un mural que hem exposat en el corredor de l’edifici de Secundària.

Durant el recorregut per València cada alumne de 4t es preparava per a exposar el monument, la plaça, l’edifici o l'església que havíem preparat. Vam visitar els llocs més emblemàtics de València com la Catedral, el Micalet, la Llotja de la Seda, el palau del Marqués de Dos Aigües, etc… Una de les coses més divertides de l’excursió per a mi va ser quan pujàrem al Micalet, perquè encara que fou molt cansat ens vam riure molt.

Jo vaig explicar la Llotja de la Seda. Em va costar molt perquè és un edifici molt important i amb molta història, però els meus companys i professors m’ajudaren molt. I encara que estava molt nerviosa tots ho van entendre molt bé.

D’edifici en edifici vam passar el matí. A l’hora de dinar, anàrem tots junts al Mcdonald’s de la plaça de la Reina.

Fou un dia molt divertit i interessant ja que, a més de visitar llocs que mai havia vist i estar tota la classe junta al nostre últim any a l’escola, vaig aprendre més del que pensava i sense estar a classe.

Olga Vázquez (4t d’ESO)

 

Feu clic ací per a veure les fotos

 

20190226 120112 2

Naix Green Cooperative

Anunciem una nova empresa que hem organitzat la classe de 3r d’ESO.

Nosaltres som Green Cooperative, una empresa que s’encarrega de crear i difondre productes reciclables.
Nosaltres hem decidit fer coixins, estores, clauers, vidrioles, ambientadors i gomes per al monyo. 
Esperem que disfruteu de nostres elaboracions tant como nosaltres estem desfruitant i esforçant-nos per a crear açò junts.

PHOTO 2019 02 06 21 54 50

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube