-

Artículos

Visitem la València antiga

La classe de 1r D'ESO hem anat a València el 7 de Febrer de 2018 a visitar el Museu de la Ciutat i el Centre Arqueològic de l’Almoina.

Aquest dia, vam anar al col·legi perquè eixíem a les nou del matí i primer teníem classe de Valencià. Al finalitzar la classe ens vam anar amb Manuela i José Antonio a l'estació de tren de Massanassa.

Vam arribar a València, Estació del Nord, més o menys a les nou i quart i ens vam dirigir cap a la Plaça de l 'Ajuntament.

La Plaça de l'Ajuntament és la plaça més gran i cèntrica de la ciutat de València. Està declarada Conjunt Històric Artístic.

L'edifici de l'Ajuntament és, principalment, d'estil neoclàssic i va ser declarat monument històric-artístic de caràcter nacional.

Vam continuar recte pel carrer de Sant Vicent Màrtir, un dels carrers més antics de València, fins arribar a la Catedral.

La Catedral és un dels monuments més importants que té la ciutat, va ser construïda al segle XIII per l'arquitecte Andreu Julià, és d'estil romànic, gòtic i barroc.

Desprès de veure la Catedral per fora, vam continuar l´excursió per un dels carrers pròxims i vam arribar al Museu de la Ciutat, que es troba a la Plaça de L'Arquebisbe.

Primer esmorzaren en la plaça, i quan vam acabar d'esmorzar, Manuela ens va dir els grups de treball i començarem la visita a l'última planta, i als grups que no feien el treball primer, s'anaren amb José Antonio que els va explicar la història del museu.

Vam fer un treball sobre les eines de la zona de Catalunya i la Comunitat Valenciana.

El Museu de la Ciutat és un museu gran, hi ha una pati enmig, té també una capella que pareix barroca i romana, té quadres del cristianisme i altres quadres moderns, també hi ha una estàtua de Joaquim Sorolla .

Al acabar la visita del Museu ens vam anar a L'Almoina que està a un carrer paral·lel.

Vam haver d'esperar dos minuts per a entrar i una vegada dins, vam veure primer un vídeo sobre la història de València i quan va acabar començarem la visita de L'Almoina.

L'Almoina està baix de terra, era l’antiga “Valentia”, és a dir, restes arqueològiques romanes que s`han conservat durant el pas del temps. Allí vam veure dos pous d’ofrenes, els banys públics o les anomenades “termae” i també els carrers més importants de la ciutat, anomenats “cardo i decumano” i algunes columnes dels antic foro.

Després començarem el camí de tornada pel mateix recorregut i arribaren a Massanassa molt contents perquè l'excursió ens va agradar molt a tots.

 

Marcos Hervàs Albuixech

1r d’ESO

Fes clic ací per veure totes les fotos.

20180207 102155 b

Romans per un dia

El passat 13 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura de Llatí, junt amb els mestres José Antonio i Vicent, vam visitar Sagunt i la Domus Baebia, per fer un taller d’escriptura i visitar el teatre romà.

Vam eixir de bon matí per agafar el tren el més ràpid possible i poder fer a València un transbord per a arribar a Sagunt.

Una vegada arribàrem, vam anar a la plaça del poble per a esmorzar. Després, vam anar cap a la Saguntina Domus Baebia per a donar inici a totes les coses que Xaro (la dona que ens va fer l’explicació) ens anava a ensenyar. Per exemple, ens va explicar les diferències que hi havia entre un teatre, un circ i un amfiteatre. També ens va explicar el que feien per a guanyar vots... i moltíssimes coses més.

A continuació, cada un ens vam posar unes màscares que representaven tristesa, terror... i també cada un va tocar un instrument on muntàrem una orquestra. Que bé ens ho vam passar!

Després de l’explicació i el moment tan graciós que havíem passat disfressant-nos, ens n’anàrem a veure el teatre romà de Sagunt que té forma d’hemicicle amb una capacitat de huit mil espectadors. Ens va agradar moltíssim aquest teatre i vam aprofitar per fer-mos fotos!

Per donar fi a aquesta activitat, vam fer un taller d’escriptura on vam aprendre a escriure lletra gòtica. Quant ja vam aprendre, la dona ens va donar papir per a que poguérem escriure alguna frase en llatí o el nostre nom amb tinta.

A alguns ens va costar més que a altres!

Finalment, vam tornar a la plaça del poble per a dinar al solet i agafar el tren de tornada a Massanassa.

Laura Muñoz Moreno (4t d’ESO)

Fes clic ací per a veure més fotos

image 2018 02 23

Participant al concurs d'UNESA

El alumnado de tecnología de 2º de ESO participando en el concurso de UNESA "Conoce tu Electricidad".

La Asociación de la Industria Eléctrica, UNESA, agrupa a las cinco grandes empresas eléctricas españolas: EDP, ENDESA, GAS NATURAL FENOSA, IBERDROLA Y VIESGO

Los objetivos del concurso son:

·      Dar a conocer, de forma sencilla, la industria eléctrica al mundo educativo.

·      Divulgar las características del sistema eléctrico y las diferentes tecnologías de la generación eléctrica.

·      El respeto por el medio ambiente.

·      La aportación del sector eléctrico a la sociedad.

·      Fomentar un uso eficiente de la energía.

Fes clic ací per veure la resta de fotos.

IMG 1022 b

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube