-

Artículos

Visitem el museu de la nostra comarca

El passat 28 de març de 2018 la classe de 1r d’ESO anàrem d’excursió. Primer vam anar al col·legi per a fer classe normal, a primera hora tocava castellà. Després va vindre Vicent i Maribel i anàrem darrere de l’estació de tren de Massanassa a on estava l'autobús  i començàrem el viatge cap a Torrent a visitar el Museu Comarcal de l'Horta Sud.

Torrent és unes de les ciutats més poblades de la província de València. Té diversos edificis de l’ajuntament, té edificis nous i antics per exemple la Torre del Castell, que és una torre musulmana, i també té altres llocs d'interés com el casc antic, l’albereda i el Vedat.

L'autobús ens va deixar en una placeta en front del metro cap a les 10:00 del matí. Allí vam esmorzar i quan vam finalitzar ens vam dirigir cap al Museu Comarcal de l'Horta Sud.

El Museu és una casa antiga de llauradors, és una casa molt gran i pareix barroca. La van

construir l'any 1903 i es va convertir en museu l'any 2000.

Vam entrar i vam deixar les motxilles en una sala. Després va vindre Marta, que és la guia del Museu i ens va ensenyar tot el museu, es a dir, les nou sales que té, en aquestes sales hi ha utensilis típics de l'Horta Sud, també ens va posar un vídeo de com treballaven la palla.

La visita va finalitzar a les 12 i Vicent ens va dir de fer un treball que consistia en trobar utensilis de les nou cambres. Al meu grup ens va tocar la cuina i l'estable i vam trobar utensilis com el forn, la lletera... i també férem un dibuix de l'estable.

Quan tots el grups acabaren el treball, vam eixir cap a on es trobava l'autobús i vam tornar a Massanassa .

Pense que l'excursió li ha agradat molt a tots perquè són coses típiques de la nostra comarca.

Marcos Hervàs Albuixech (1r d'ESO)

 

Fes clic ací per veure totes les fotos

IMG 20180328 131635

Descobrint el nostre origen

El passat 6 de març els alumnes de Geologia de 4t d’ESO vam anar a visitar el Museu de Ciències Naturals de Vivers, a València. Els professors que van acompanyar-nos varen ser Elena i Vicent.

Aquesta excursió tenia la finalitat d’explicar què eren els fòssils, les seues etapes i en què consistia el procés de fossilització. Allí vam poder tocar els fòssils amb les nostres mans i vam veure dinosaures que ens van cridar molt l’atenció. La nostra professora Elena ens va explicar tot els processos que van ocórrer des que començà la formació de la Terra fins als nostres dies.

L’excursió va començar a les 9 del matí, quan arribàrem a València, anàrem caminant fins al museu passant pel carrer Colom. Vam esmorzar quan arribàrem al parc de Vivers. A les 10:15 h entràrem al museu i començàrem la visita. Finalment, a les 12:30 eixírem cap a l’estació per a agafar el tren i tornar al col·legi.

Va ser una molt bona experiència i ens va agradar molt.

Lucía Terevinto i Marta Estivalis, 4t d’ESO.

 

Fes clic ací per veure totes les fotos

IMG 20180306 110420 2

La història de València

El passat 20 de febrer de 2018 els alumnes de 4t ESO vam anar a visitar tota València, des de les assignatures de valencià i història amb els dos respectius mestres, José Antonio Asins i Vicent Ferrer. L’excursió consistia a anar mirant edificis de la València antiga i cadascú teníem un edifici marcat per a exposar i explicar l’art d’aquest.

L’excursió va començar a les 8 a l’estació de Massanassa, on estàvem tots els alumnes, ja nerviosos de si ens tocaria exposar o no. No obstant, l’ambient era molt bo ja que estàvem en família i la diversió estava assegurada passara el que passara.

Vam agafar el primer tren per anar a València. Una vegada allí, vaig començar jo l’excursió explicant l’Estació del Nord i així seguidament, amb calma, emoció i moltíssimes històries pels carrers i carrerons de València continuà l’excursió.

Quan acabàrem de veure la Catedral de València i apujàrem al Micalet era l’hora de dinar. Tota la classe, inclosos els mestres anàrem a menjar al Mc Donnald’s per agafar forces, ja que l’excursió no havia acabat. Quedava encara molta cosa per veure entre tots els monuments  i l’últim a exposar fou el Palau del Marqués de Dos Aigües.

En acabar de visitar per dins aquest palau tots anàrem junts cap a l’estació on havíem estat eixe mateix matí. No obstant ara era diferent. Era diferent perquè pareixia que tots ens coneixíem més i érem més íntims. I a més, també cal dir que en acabar l’excursió estàvem tots rebentats. Però, així i tot, va ser una molt bona experiència que jo per mi repetiria totes les setmanes.

David Puchades Pablo (4t d’ESO)

 

Fes clic ací per veure més fotos

 

 

IMG 20180220 102434 2

Tots a les Falles 2018

La setmana passada vam celebrar les Falles 2018 al nostre centre amb gran alegria.

No ens va faltar de res, xocolatà, elecció de la fallera major i president, plantà, xaranga, mascleto-botellà, balls i jocs...i per últim la cremà.

Van ser uns falles inoblidables, on tota la comunitat educativa va gaudir d'unes festes tan volgudes a la nostra terra.

Ja esperem impacients les falles del pròxim any.

Fes clic ací per veure totes les fotos.

20180315 130056 b

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube