-

Artículos

3º ESO. Textos Feria de la Salud.

Como sabéis, el día 19 de noviembre realizamos una feria de la salud en el colegio. Es de justicia reconocer y dinamizar las medidas sanitarias que hemos tomado, en el colegio y en cada familia, en relación a la pandemia de la COVID-19.

Los alumnos de 3º ESO hemos aprovechado, además, para trabajar el texto expositivo-argumentativo en una breve presentación de las actividades y talleres relacionados con la salud. Cada alumno ha escrito un breve texto en el que expone y valora su experiencia en el paso por un estand.

Antes de escribir el texto, hemos tratado las características lingüísticas de los textos, y hemos acompañado al alumnado en el proceso de la redacción. Además, se ha derivado al alumnado a la documentación actual pertinente para resolver las dudas ortográficas de manera autónoma.

En las consultas conmigo, resueltas a viva voz, hemos trabajado aspectos básicos en la escritura, como, por ejemplo: la coma del vocativo y del circunstancial que precede al verbo, con y sin subordinación; la coma explicativa y del hipérbaton; el punto y coma, las mayúsculas, la evitación de palabras repetidas por uso de sinónimos, hipónimos e hiperónimos; la distribución de la idea del texto en párrafos; la sangría; la cursiva; las comillas; los puntos suspensivos...

Hemos corregido y mejorado los textos en clase, in situ, y el alumnado lo ha aprovechado. Dejo aquí los textos del alumnado, como muestra de la experiencia de la feria y como trabajo lingüístico.

Estamos convencidos de que la lengua está viva, respira, y la mejor manera de trabajarla es acercarse a su naturaleza.

Un saludo cordial, Isidro Pascual Tur

Textos de los alumnos.

 

IMG 8690 b

Dia de la Miraculosa

El passat dia 26 de novembre el vam dedicat a realitzar diferents activitats per celebrar el dia de la Miraculosa al centre amb els nostres alumnes.

Sempre resulta un dia molt especial per tota la comunitat educativa i es realitzen diverses activitats per fer-ho lúdic i atractiu per l'alumnat.

D'aquesta manera els alumnes disfrutaren d'una jornada amb una sessió d'interioritat, una xicoteta ofrena a la Verge i un scape room a secundària que va ser molt divertit i els alumnes van haver de posar tot el seu enginy per resoldre'l.

Moltes gràcies a Pastoral pel treball realitzat.

El pròxim any segur que hi ha noves sorpreses.

Fes clic ací per veure la resta de fotos.

IMG 3042 B

Massanassa dona la cara.

Els alumnes d'Educació Secundària han participat el passat dia 25 de novembre en la jornada contra la violència de gènere, organitzada per l'Ajuntament de Massanassa.

Des del centre s'ha treballat a la tutoria, entre altres coses, què s'entén per violència de gènere o els tipus de violència de gènere. A més,  s'ha intentat contribuir a trencar els estereotips sexistes i qüestionar els conceptes tradicionals de masculinitat i feminitat.

L'Ajuntament ha proporcionat el material necessari i un protocol d'actuació per saber que cal fer davant una situació de violència de gènere, on sempre cal actuar el més prompte possible.

L'activitat ha finalitzat amb un acte a la Plaça de l'Ajuntament on els nostres alumnes i representants de l'IES han llegit una serie de comunicats que han sigut preparats amb anterioritat.

Davant qualsevol tipus de violència de gènere, recorda...NO ESTÀS SOLA

 

Fes clic ací per veure les fotos.

 

IMG 2992 B

TRIDU DE LA MIRACULOSA

Un any més hem celebrat amb molt de goig el Tridu a la Miraculosa.

Especialment emotiu va resultar la celebració del passat dia 25 quan a la parroquia de Sant Pere es reunirem gran part de la comunitat educativa del col·legi per realitzar tots junts el nostre homenatge a la Miraculosa, la nostra mare.

Els alumnes de 6é representaren el tradicional teatre dedicat a Santa Catalina Labouré i la Medalla Miraculosa i després alumnes de les dues etapes, primària i secundària, portaren a terme gran part de la celebració que previament havien preparat a classe amb el professorat.

Una volta més, va ser una acte bonic i entranyable, perfectament acompanyat pel cor, gràcies al qual tots els presents cantaven d'allò més bé en un ambient de cordialitat i acompanyament.

Ens vegem l'any que bé.

Vixca la Miraculosa.

 

Fes clic ací per veure la resta de les fotos

IMG 3006 b

Fira de la salut

S'ha celebrat al nostre col·legi la Fira de la salut. Els alumnes han disfrutat molt a les diverses parades on els han ensenyat recursos i consells de com actuar front una emergència mèdica. A més van rebre les explicacions dels bòmbers, Guardia Civil, Polícia Local i els metges que van fer les delicies dels més menuts i fins i tot dels majors.

Va ser un dia molt especial!!!

Moltes gràcies a tots els que han fet possible la realització d'aquesta fira amb la seua participació i organització.

 

Fes clic ací per veure totes les fotos.

 

IMG 9021 b

Admisio de alumnes

Reservallibres

convive pamplona

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube