-

Artículos

¡YA ES TIEMPO DE ADVIENTO!

El tiempo de Adviento es, principalmente, un tiempo de preparación para la Navidad. El camino que recorremos estos días es un camino de Iglesia, un camino de pueblo de Dios, hacia la Navidad. Y caminamos al encuentro del Señor, porque eso es precisamente lo que es la Navidad. Y recorremos este camino de Adviento para encontrar al Señor, encontrarlo con el corazón, con la vida; encontrarlo vivo, como Él es; encontrarlo con la fe.

Pero no sólo eso, sino que sobre todo el Adviento es ponernos en camino para dejarnos encontrar por Jesús. Y debemos hacerlo con corazón abierto, para que Él me encuentre, me diga lo que quiere decirme, que no es siempre lo que quiero que Él me diga. Y no olvidemos que es el Señor y me dirá lo que tiene para mí, para cada uno de nosotros, porque el Señor no nos mira en conjunto, como a una masa: ¡no, no! Él nos mira uno por uno, a la cara, a los ojos, porque el amor no es un amor abstracto, sino un amor concreto. Persona a persona. El Señor, persona, me mira a mí, persona. He aquí por qué dejarnos encontrar por el Señor significa, en definitiva, dejarse amar por el Señor. (Papa Francisco)

adviento bombillas

 

 

Un dia a Morella

El passat dijous, 17 de novembre,  els alumnes de 4t d'ESO anàrem a visitar la ciutat emmurallada de Morella. Vam haver de matinar molt per a arribar. 

Una vegada allí, després d’esmorzar, pujàrem a vore el castell i de camí coneguérem l'ajuntament, els carrers porticats, els establiments, la catedral i els monuments que hi han allí des de fa molt de temps.

A mig dia tinguérem temps per a dinar, parlar amb els habitants i conèixer el seu dialecte diferent al nostre i les seues tradicions al poble, com el famós sexenni.

Quan arribà l'hora no es poguérem acomiadar de la ciutat sense tastar els deliciosos flaons que preparaven en tots els forns de la ciutat.

 

Victoria Martos (4t d’ESO)

Fes clic ací per veure totes les fotografies

 

DSC04628 b

Visita d'exalumnes

Alguns alumnes del curs passat que ara estan cursant batxillerat i graus, s'aproparen al col·legi el passat dia 26 d'octubre, coincidint amb el dia de la vaga d'alumnes, per saludar als professors i antics companys.

Va ser un moment de molta alegria i familiaritat per part de tots, es recordaren anècdotes i els alumnes comentaren com de bé els va en la seua nova etapa educativa.

Des del centre els desitgem el millor i sempre ens tindran a la seua disposició.

IMG 6746 b

 

Excursió a Sant Miquel dels Reis 4t ESO

20161025 113037 2

 

El dimarts 25 d'octubre vàrem anar en tren a València a visitar la Biblioteca d'Humanitats de la Universitat de València i el monestir de Sant Miquel dels Reis. Vàrem anar en tren i autobús.

En primer lloc, anàrem caminant fins la Biblioteca d'Humanitats, on ens van explicar el seu funcionament.

En segon lloc, agafàrem l’autobús fins el monestir de Sant Miquel dels Reis, amb els nostres professors, José Antonio i Vicent, que ens explicaren com era el monestir al segle XV.

També teníem un guia, que ens va contar coses que no sabíem. El guia ha preguntat si algú podia explicar la història dels Furs i jo ho he explicat als meus companys d’aquesta forma:

Felip V i Carles III eren candidats al tron d'Espanya. A Felip V li feia costat el seu avi Lluís XIV de França i Castella. A Carles III li donaven suport les Províncies Unides i la Corona d'Aragó. En Espanya hi va haver una guerra civil que va guanyar Felip V.

Felip V com a Rei d'Espanya no va jurar corts a la Corona d'Aragó i va castigar-los a pagar impostos.

A més, Va posar en tota Espanya el centralisme francès i les lleis de Castella per a tots.

José Antonio em va felicitar i també els companys del curs de 4ESO.

Després hem anat en autobús i caminant fins l'estació i hem tornat a Massanassa amb el tren.

Javier Tomás 4t ESO

 

 

Fes clic ací per anar al nostre blog i veure les fotos.

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube