-

Artículos

Un dia a Morella

El passat dimarts 6 de novembre de 2018, els alumnes de 4t d’ESO vam fer una visita cultural a Morella, la capital de la comarca dels Ports, a la província de Castelló.

Morella té el seu encant paisatgístic indubtable, ja que abans d’arribar-hi, a la mateixa carretera, ens adonem de la muralla que rodeja el poble, i el seu castell, que observa des del cim la nostra arribada. Morella ens dóna la benvinguda amb la majestuosa Porta de Sant Miquel, formada per dos torres. Una vegada dins de les muralles la sensació és de tranquil·litat, de silenci…

A mesura que anem caminant podem anar descobrint carrera antics, monuments… cadascun amb la seua història, la història de la nostra Comunitat Valenciana.

La primera parada va ser a la Casa de la Vila, l’actual ajuntament Morellà, que custodia també els gegants de la ciutat.

Seguint un poc més i caminant per carrers adoquinats vam parar a contemplar la imponent Basílica Arxiprestal de Santa María, d’estil gòtic. A continuació vam arribar al Convent de Sant Francesc, en el qual destaca, en una de les seues parets, la pintura al fresc de “La Dansa de la Mort”, la qual és única a Europa.

Però el monument més important i el que més ens va agradar va ser el castell. Feia molt de fred i vent, però va valer la pena arribar fins a dalt de tot, ja que hi han unes vistes impressionants de la ciutat, de la plaça de bous, i de les muntanyes de la comarca.

A migdia tinguérem temps per a dinar. Molts de nosaltres visitàrem els forns del poble per a tastar els dolços típics de Morella: els flaons. I al mateix temps aprofitàrem per a parlar amb la gent del poble per a conèixer el seu dialecte, que és diferent al nostre. I també les seues tradicions, com el Sexenni.  

Aquesta excursió em va agradar ja que tots els companys de classe passàrem un gran dia tots junts.

Lucía Ruano Bou (4t d’ESO)

 

Fes clic ací per a veure les fotos. I fes clic ací per a veure el vídeo.

IMG 20181106 122020 2

Sant Vicent de Paül 2018

El passat dijous 27 de setembre de 2018 vam celebrar una de les festes més importants de la nostra escola: Sant Vicent de Paül. Com que Sant Vicent de Paül és el fundador de les Filles de la Caritat, com les del nostre col·legi, vam anar a missa, a la qual assistírem els alumnes des des de 3r de Primària fins a 4t d’ESO. També vam aprofitar la missa per a acomiadar a la nostra directora durant cinc anys, Sor Pilar Ramo, i els alumnes de 4t d’ESO dedicaren unes paraules d’agraïment en honor a ella, per agrair-li el temps de dedicació a l’escola, i per tot el que ha fet per nosaltres. Li desitgem molta sort en la nova etapa que comença.

Àngel Navarro i Natalia Terevinto (4t d’ESO)

 

Feu clic ací per a veure les fotos

IMG 20180927 104535 2

Els col·laboradors del web

Ací teniu la foto de l'alumnat de 4t d'ESO que ha col·laborat amb el web i blog de l'escola durant el seu pas des de xicotets fins ara. El dia de la graduació van rebre un diploma acreditatiu de la seua contribució a la difusió de les activitats que fem.

Una menció especial mereixen María Pallarés Pardo i David Puchades Pablo, que han escrit 3 articles cada un. També cal recordar l'alumna Henriette Schnelle, que ha escrit un article però no està a la foto.

A totes i tots els agraïm el seu esforç i el seu interés per ajudar a fer millor la nostra escola.

IMG 20180611 081431 2

Convivència

La setmana passada els i les alumes de la ESO anàrem de convivència a Gilet, un poble del Camp de Morvedre.

Anàrem a un parc super xulo on hi havia molts arbres. Anàrem a fer unes activitats molt divertides que feien referència a l’esperança, el lema que tenim enguany.

Les activitats que vam fer després d’esmorzar van ser: en la primera ens van donar uns papers, que en cada paper posava un valor diferent i per grups havíem d’explicar aquest valor. Més tard, vam fer un altra activitats que va ser molt diverida: havíem d’anar per grups agarrats tots de la mà i anar agarrant imatges que estaven en una corda i posar-les en una cartolina, i escriure-hi una reflexió que la relacionara amb l’esperança.

Abans d’anar-nos-en vam jugar al joc d’agafar la bandera. Per a mi va ser el més divertit de tot perquè havíem d’anar al territori de l’altre equip i mirar què posava en la seua bandera, tornar al nostre territori i escriure el que havíem memoritzat que posava en la bandera de l’altre equip.

M’ho vaig passar molt bé i vaig aprendre moltes coses.

Mar Burriel Muñoz (1r d’ESO)

 

Feu clic ací per a veure les fotos

IMG 20180928 114456 2

Graduació de 4t d'ESO

El passat 9 de juny de 2018 vam celebrar la graduació del nostre alumnat de 4t d'ESO. Molts portaven 13 anys amb nosaltres, des que en tenien només 3. Ara, ja majors, se'n van a viure noves experiències.

Els desitgem que la vida els done un camí ben llarg, ple d'aventures i alegries.

 

Adéu, amigues i amics.

 

Feu clic ací per a veure més fotos.

 

IMG 20180609 220311 2

Admisio de alumnes

Reservallibres

convive pamplona

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube