-

Artículos

Bases per participar al concurs literari Ploma i Paper en la seua VII edició

Un any més es proposem des del centre fomentar la participació entre els nostres alumnes i exalumnes en el nostre concurs literari Ploma i Paper, que ja arriba a la seua VII edició, curs 17-18.

Les bases que publiquen a continuació són molt semblants a altres anys però es important ser coneixedors d'elles per poder participar amb seguretat.

Des de l'equip organitzatiu esperem la vostra màxima participació en una edició, que esperem siga la més especial de les realitzades fins ara.

Ànim als escriptors a participar i gaudir tant de l'escriptura com de la literatura en valencià.

Bases del concurs literari Ploma i Paper.

Ploma i paper

D'excursió per Morella

La setmana passada, el dimarts 31 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO vam anar d’excursió a Morella, una de les millor excursions de tota l’ESO.

El primer que vam veure va ser el portal de Sant Miquel, que era enorme i molt bonic, amb un xicotet portal per a entrar. A més vam tastar els flaons típics de Morella, que estan boníssims. Vam estar mirant tots el lloc més coneguts com l’ajuntament de Morella, on vam parlar que és d’estructura gòtica, a més que fou difícil construir-lo allí per la seua inclinació.

De camí al castell de Morella vam passar pel carrer de Blasc d’Alagón, que era un carrer molt conegut i turístic, amb porxades laterals, on posaven tendetes per a poder comprar, i que finalitza en la plaça dels estudis. La plaça dels estudis és on antigament estudiaven els jóvens els estudis superiors.

Apropant-nos al castell passàrem per l’església Arxiprestal de Santa Maria la Major, que és caracteritzada perquè la porta de davant i darrere estan al costat, ja que per darrere hi ha muntanya i no es podien posar on normalment es posen.

Continuant el camí passàrem pel convent de Sant Francesc, i allí visitàrem el claustre i l’aula capitular, on entràrem a veure la representació de la dansa de la mort, que és única i no hi ha altra així en tota Europa.

Al final del camí arribàrerem  al castell, i el rodejàrem per a veure totes les vistes des de la part més alta, que va ser increïble, i quasi al final abans de menjar ens vam fer totes les fotos.

Ja al final de l’excursió ens van deixar dos hores lliures per a poder menjar on volguérem i fer una enquesta língüística, en la qual havíem d’anar preguntant a les persones coses sobre Morella de les seus festes i tradicions, i comprovar la seua manera de parlar que és diferent a la nostra.

Fou una excursió molt xula.

 

María Pallarés Pardo 4t d’ESO

 

Fes clic ací per veure totes les fotos

20171031 104839 2

Un dia al teatre

El passat divendres 27 d’octubre els alumnes d’Educació Primària i els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO van acudir amb els seus professors a l’auditori municipal de Massanassa a veure l’obra de teatre titulada Els viatgers del temps de la companya valenciana Pot de Plom i dirigida per Xavi Castillo i Viky Garrigues.

A través de l’obra els protagonistes viatjaran a través del temps i, per tant, els alumnes gaudiran de la Dama d’Elx i el Guerrer de Moixent, les comèdies i tragèdies de l’antigua Grècia, el teatre medieval i els trobadors, personatges carismàtics com Hamlet i el seu famós “ser o no ser”, la conquista de València amb personatges històrics com Jaume I el Conqueridor, i altres posteriors com Felip V, etc.

Va ser una jornada molt agradable on els nostres alumnes van conèixer un poc més de la nostra història mitjançant el teatre.

Per últim, cal recordar que els arranjaments musicals de l’obra són a càrrec del nostre professor de música Manuel Mateu, al qual felicitem per la seua participació.

20171027 111142 b

1917/2017 Centenari de la Revolució Russa

Aprofitant el centenari de la Revolució Russa (1917-2017), des de les assignatures d'Història i Valencià hem volgut recordar aquesta efemèride tan important en la Història i al S-XX.

Per tant, els alumnes han conegut els fets més destacables que portaren a esta situació que tantes repercussions ha tingut a la història més recent a Europa i al món.

A més, els nostres alumnes s’han implicat en la realització d’un mural on s’han destacat els principals aspectes socioeconòmics i polítics, tant d’època tsarista com posteriors, tots aquells hereus de la revolució.

Tot açò, s’ha recolzat amb la projecció d’un documental que ha servit per assolir els coneixements i posar cara als personatges més destacats.

Els alumnes han participat activament i ha resultat una experiència molt gratificant.

Fes clic ací per veure totes les fotos.

 

Rev Russa 2 b

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube