-

Ruta

Actividades

La història de València

El passat 20 de febrer de 2018 els alumnes de 4t ESO vam anar a visitar tota València, des de les assignatures de valencià i història amb els dos respectius mestres, José Antonio Asins i Vicent Ferrer. L’excursió consistia a anar mirant edificis de la València antiga i cadascú teníem un edifici marcat per a exposar i explicar l’art d’aquest.

L’excursió va començar a les 8 a l’estació de Massanassa, on estàvem tots els alumnes, ja nerviosos de si ens tocaria exposar o no. No obstant, l’ambient era molt bo ja que estàvem en família i la diversió estava assegurada passara el que passara.

Vam agafar el primer tren per anar a València. Una vegada allí, vaig començar jo l’excursió explicant l’Estació del Nord i així seguidament, amb calma, emoció i moltíssimes històries pels carrers i carrerons de València continuà l’excursió.

Quan acabàrem de veure la Catedral de València i apujàrem al Micalet era l’hora de dinar. Tota la classe, inclosos els mestres anàrem a menjar al Mc Donnald’s per agafar forces, ja que l’excursió no havia acabat. Quedava encara molta cosa per veure entre tots els monuments  i l’últim a exposar fou el Palau del Marqués de Dos Aigües.

En acabar de visitar per dins aquest palau tots anàrem junts cap a l’estació on havíem estat eixe mateix matí. No obstant ara era diferent. Era diferent perquè pareixia que tots ens coneixíem més i érem més íntims. I a més, també cal dir que en acabar l’excursió estàvem tots rebentats. Però, així i tot, va ser una molt bona experiència que jo per mi repetiria totes les setmanes.

David Puchades Pablo (4t d’ESO)

 

Fes clic ací per veure més fotos

 

 

IMG 20180220 102434 2

Visitem la València antiga

La classe de 1r D'ESO hem anat a València el 7 de Febrer de 2018 a visitar el Museu de la Ciutat i el Centre Arqueològic de l’Almoina.

Aquest dia, vam anar al col·legi perquè eixíem a les nou del matí i primer teníem classe de Valencià. Al finalitzar la classe ens vam anar amb Manuela i José Antonio a l'estació de tren de Massanassa.

Vam arribar a València, Estació del Nord, més o menys a les nou i quart i ens vam dirigir cap a la Plaça de l 'Ajuntament.

La Plaça de l'Ajuntament és la plaça més gran i cèntrica de la ciutat de València. Està declarada Conjunt Històric Artístic.

L'edifici de l'Ajuntament és, principalment, d'estil neoclàssic i va ser declarat monument històric-artístic de caràcter nacional.

Vam continuar recte pel carrer de Sant Vicent Màrtir, un dels carrers més antics de València, fins arribar a la Catedral.

La Catedral és un dels monuments més importants que té la ciutat, va ser construïda al segle XIII per l'arquitecte Andreu Julià, és d'estil romànic, gòtic i barroc.

Desprès de veure la Catedral per fora, vam continuar l´excursió per un dels carrers pròxims i vam arribar al Museu de la Ciutat, que es troba a la Plaça de L'Arquebisbe.

Primer esmorzaren en la plaça, i quan vam acabar d'esmorzar, Manuela ens va dir els grups de treball i començarem la visita a l'última planta, i als grups que no feien el treball primer, s'anaren amb José Antonio que els va explicar la història del museu.

Vam fer un treball sobre les eines de la zona de Catalunya i la Comunitat Valenciana.

El Museu de la Ciutat és un museu gran, hi ha una pati enmig, té també una capella que pareix barroca i romana, té quadres del cristianisme i altres quadres moderns, també hi ha una estàtua de Joaquim Sorolla .

Al acabar la visita del Museu ens vam anar a L'Almoina que està a un carrer paral·lel.

Vam haver d'esperar dos minuts per a entrar i una vegada dins, vam veure primer un vídeo sobre la història de València i quan va acabar començarem la visita de L'Almoina.

L'Almoina està baix de terra, era l’antiga “Valentia”, és a dir, restes arqueològiques romanes que s`han conservat durant el pas del temps. Allí vam veure dos pous d’ofrenes, els banys públics o les anomenades “termae” i també els carrers més importants de la ciutat, anomenats “cardo i decumano” i algunes columnes dels antic foro.

Després començarem el camí de tornada pel mateix recorregut i arribaren a Massanassa molt contents perquè l'excursió ens va agradar molt a tots.

 

Marcos Hervàs Albuixech

1r d’ESO

Fes clic ací per veure totes les fotos.

20180207 102155 b

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube