-

Ruta

Actividades

Ja hem jugat al Trinquet de Pelaio

El passat 18 de novembre de 2016 els alumnes de 2n d’ESO anàrem a València al Trinquet de Pelaio, la catedral de la pilota valenciana.

El recinte era molt vell, perquè es va construir el 1868. Abans de ser un trinquet aquell lloc era un camp de tir de gallina...

Lucia Ruano Bou (2n d’ESO).

 

Llig l'article complet al nostre blog, fent un clic ací

 

Mira totes les fotos d'aquell dia fent un clic ací

 

Mira el vídeo de la partida de raspall al nostre canal de Youtube fent un clic ací

 

 

DSC04725

El passat 18 de novembre de 2016 els alumnes de 2n d’ESO anàrem a València al Trinquet de Pelaio, la catedral de la pilota valenciana.
El recinte era molt vell, perquè es va construir el 1868. Abans de ser un trinquet aquell lloc era un camp de tir de gallina. Hi havia uns jugadors de pilota professionals, però estan retirats, els seus noms són Pedro i Pastor. Allí ens ensenyaren a jugar a la Pilota valenciana, i ens ensenyaren un poc el recinte. I férem un activitat per a conèixer la història del trinquet. I vam veure un vídeo que explicava la història de la Pilota Valenciana i el trinquet.
També vam fer una sèrie d’activitats per a aprendre un poc sobre la Pilota Valenciana. Vam jugar amb pilotes de vaqueta, primer tiràrem a les parets i després férem competicions per equips. Ens van ensenyar algunes tècniques per a donar-li a la pilota. Allí jugarem a Raspall i va ser molt divertit.
A mi em va impressionar que estiguera al centre de València, que l’entrada fóra per un bar. I també que era molt llarg i no podies arribar amb la pilota fins al final de trinquet.
Lucia Ruano Bou (2n d’ESO).

¡YA ES TIEMPO DE ADVIENTO!

El tiempo de Adviento es, principalmente, un tiempo de preparación para la Navidad. El camino que recorremos estos días es un camino de Iglesia, un camino de pueblo de Dios, hacia la Navidad. Y caminamos al encuentro del Señor, porque eso es precisamente lo que es la Navidad. Y recorremos este camino de Adviento para encontrar al Señor, encontrarlo con el corazón, con la vida; encontrarlo vivo, como Él es; encontrarlo con la fe.

Pero no sólo eso, sino que sobre todo el Adviento es ponernos en camino para dejarnos encontrar por Jesús. Y debemos hacerlo con corazón abierto, para que Él me encuentre, me diga lo que quiere decirme, que no es siempre lo que quiero que Él me diga. Y no olvidemos que es el Señor y me dirá lo que tiene para mí, para cada uno de nosotros, porque el Señor no nos mira en conjunto, como a una masa: ¡no, no! Él nos mira uno por uno, a la cara, a los ojos, porque el amor no es un amor abstracto, sino un amor concreto. Persona a persona. El Señor, persona, me mira a mí, persona. He aquí por qué dejarnos encontrar por el Señor significa, en definitiva, dejarse amar por el Señor. (Papa Francisco)

adviento bombillas

 

 

Un dia a Morella

El passat dijous, 17 de novembre,  els alumnes de 4t d'ESO anàrem a visitar la ciutat emmurallada de Morella. Vam haver de matinar molt per a arribar. 

Una vegada allí, després d’esmorzar, pujàrem a vore el castell i de camí coneguérem l'ajuntament, els carrers porticats, els establiments, la catedral i els monuments que hi han allí des de fa molt de temps.

A mig dia tinguérem temps per a dinar, parlar amb els habitants i conèixer el seu dialecte diferent al nostre i les seues tradicions al poble, com el famós sexenni.

Quan arribà l'hora no es poguérem acomiadar de la ciutat sense tastar els deliciosos flaons que preparaven en tots els forns de la ciutat.

 

Victoria Martos (4t d’ESO)

Fes clic ací per veure totes les fotografies

 

DSC04628 b

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube