-

Ruta

Actividades

Visita al trinquet de Pelaio

El passat dimecres 8 de novembre de 2017 els alumnes de 2n d'ESO van anar al Trinquet de Pelaio (València) per aprendre coses noves sobre la pilota valenciana.

Allí vam visitar el trinquet, ens van ensenyar les galeries i el restaurant per a on s’accedeix al trinquet, vam conèixer a Alfred, o Fredy, com es coneix al món de la pilota i ell ens va explicar moltes més coses sobre la pilota valenciana. Després de conèixer a Fredy ens van explicar com traure (ferir) en la pilota valenciana pegant-li a la paret, l’escala i el dau, també va practicar el raspall.

Després d’aprendre tot això, jugàrem unes partides al raspall, xiques contra xics o mixtes.

Jo em vaig divertir molt, vaig aprendre algunes coses que no sabia sobre la pilota

valenciana.

Va ser una excursió molt interessant i curiosa.

Ruth Alfonso 2 d’ESO

Fes clic ací per veure totes les fotos.

 

IMG 20171108 104604 B

La prehistòria a la Valltorta

El passat dijous 16 de novembre els alumnes de 1r i 2n d’ESO vam realitzar una activitat complementària a la Valltorta, al Museu i als abrics de les pintures rupestres.

En primer lloc vam fer la introducció, és a dir, entrarem en una sala del Museu i ens explicaren en la reproducció de l’abric dels cavalls, el que anàvem a veure més tard en persona, ja que en el seu marc natural són difícils d’apreciar perquè tenen més de 7000 anys d’antiguitat.

A continuació, ens dividiren en dos grups; un dels grups va anar als abrics a veure les pintures rupestres i l’altre es va quedar al museu on van fer diverses activitats.

Al museu les monitores ens explicaren l’origen de les peces que hi ha exposades que són d’allò més curioses, i més tard vam realitzar el taller de pintura prehistòrica on vam fer el nostre pinzell i la pintura, igual que ho feien els nostres avantpassats neolítics.

Quan acabarem van canviar l’ordre de les activitats i tots els grups feren el mateix.

Per últim, vam anar a un càmping pròxim a dinar, després pujarem a l’autobús i tornarem a casa.

Alba Murgui Alcoy

2n ESO

Fes clic ací per veure totes les fotos

 

20171116 122615 B

 

 

 

Bases per participar al concurs literari Ploma i Paper en la seua VII edició

Un any més es proposem des del centre fomentar la participació entre els nostres alumnes i exalumnes en el nostre concurs literari Ploma i Paper, que ja arriba a la seua VII edició, curs 17-18.

Les bases que publiquen a continuació són molt semblants a altres anys però es important ser coneixedors d'elles per poder participar amb seguretat.

Des de l'equip organitzatiu esperem la vostra màxima participació en una edició, que esperem siga la més especial de les realitzades fins ara.

Ànim als escriptors a participar i gaudir tant de l'escriptura com de la literatura en valencià.

Bases del concurs literari Ploma i Paper.

Ploma i paper

D'excursió per Morella

La setmana passada, el dimarts 31 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO vam anar d’excursió a Morella, una de les millor excursions de tota l’ESO.

El primer que vam veure va ser el portal de Sant Miquel, que era enorme i molt bonic, amb un xicotet portal per a entrar. A més vam tastar els flaons típics de Morella, que estan boníssims. Vam estar mirant tots el lloc més coneguts com l’ajuntament de Morella, on vam parlar que és d’estructura gòtica, a més que fou difícil construir-lo allí per la seua inclinació.

De camí al castell de Morella vam passar pel carrer de Blasc d’Alagón, que era un carrer molt conegut i turístic, amb porxades laterals, on posaven tendetes per a poder comprar, i que finalitza en la plaça dels estudis. La plaça dels estudis és on antigament estudiaven els jóvens els estudis superiors.

Apropant-nos al castell passàrem per l’església Arxiprestal de Santa Maria la Major, que és caracteritzada perquè la porta de davant i darrere estan al costat, ja que per darrere hi ha muntanya i no es podien posar on normalment es posen.

Continuant el camí passàrem pel convent de Sant Francesc, i allí visitàrem el claustre i l’aula capitular, on entràrem a veure la representació de la dansa de la mort, que és única i no hi ha altra així en tota Europa.

Al final del camí arribàrerem  al castell, i el rodejàrem per a veure totes les vistes des de la part més alta, que va ser increïble, i quasi al final abans de menjar ens vam fer totes les fotos.

Ja al final de l’excursió ens van deixar dos hores lliures per a poder menjar on volguérem i fer una enquesta língüística, en la qual havíem d’anar preguntant a les persones coses sobre Morella de les seus festes i tradicions, i comprovar la seua manera de parlar que és diferent a la nostra.

Fou una excursió molt xula.

 

María Pallarés Pardo 4t d’ESO

 

Fes clic ací per veure totes les fotos

20171031 104839 2

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube