-

Ruta

La frescor de Morella

El passat dimarts 5 de novembre de 2019, els alumnes de 4t d’ESO vam fer una visita cultural a Morella, a la província de Castelló.

Morella té un paisatge impressionant. De camí per la calçada ens adonàrem de la muralla que rodeja el poble, i el seu castell. Per a entrar a Morella entràrem per la Porta de Sant Miquel, formada per dos torres. 

A mesura que anàvem caminant podíem anar descobrint carrers antics, monuments… cadascun amb la seua història.

La primera parada va ser a la Casa de la Vila, l’actual ajuntament Morellà, que custodia també els gegants de la ciutat. A més tenia un estil gòtic que ens va agradar molt.

Seguint un poc més i caminant per carrers vam parar a contemplar la imponent Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major, d’estil gòtic. A continuació vam arribar al Convent de Sant Francesc, en el qual destaca, en una de les seues parets, la pintura al fresc de “La Dansa de la Mort”, la qual és única a Europa.

Però el monument més important i el que més ens va agradar va ser el castell. Feia molt de fred i vent, però va valer la pena arribar fins a dalt de tot, ja que hi ha unes vistes impressionants de la ciutat, de la plaça de bous, i de les muntanyes de la comarca.

A migdia tinguérem temps per a dinar. I al mateix temps aprofitàrem per a parlar amb la gent del poble per a conèixer el seu dialecte, que és diferent al nostre. I per últim agafàrem l’ autobús i ens n’anàrem a casa i, això sí, acabàrem tots rebentats.

Alba MA (4t d'ESO)

 

Feu clic ací per veure totes les fotos

 

20191105 104438 2

 

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube