-

Artículos

Ja fem robots

Els alumnes del col·legi de San José y San José anàrem a València el passat 16 de maig de 2018 a fer un taller de robòtica. Quan arribàrem dos persones que anaven a ser els nostres tutors en el taller ens explicaren tot el que anàvem a fer.

En primer lloc explicaren totes les parts del robot ficant molts exemples per a què ho entenguérem millor tot. En segon lloc, començàrem a construir el robot amb peces de LEGO. Fou molt divertit. En tercer lloc, explicaren la programació del robot.

Després, tot l’alumnat de 2n vam fer sis reptes molt interessants: que el robot anara avant i arrere, que el robot seguira una línia de color negre...

Ja, en acabar, ens donaren un paper on explicava tot per a apuntar-se a una excursió a un centre amb activitats d’astronautes.

Els alumnes de 2n d´ESO ens en vam anar amb un sonriure a la boca.

David Zarzo (2n d’ESO)

 

Fes clic ací per veure totes les fotos

 

IMG 20180516 102529 2

De ruta per Camporrobles

La setmana passada vam anar a Camporrobles a fer una activitat de senderisme. En aquesta excursió hem aprés a orientar-nos, a estar en convivència amb els companys i conviure amb la natura.

Quan arribàrem vam fer grups i vam pujar la muntanya El Molón per a vore el paisatge tan bonic i impressionant del poble. Vam baixar i vam dinar amb tots els companys al poliesportiu de Camporrobles.

En aquest dia vam aprendre moltes coses noves i ho vam passar molt bé. Aquesta excursió del senderisme amb els alumnes de Secundària va ser una experiència inoblidable i emocionant.

Mar Burriel Muñoz i Maria Fernández Serra (6é de Primària)

 

El dia 14 de maig anàrem d’excursió a Camporrobles. L’excursió consistia a pujar una xicoteta muntanya amb l’ajuda de unes pistes, que ens servien per a orientar-nos, també amb l’ajuda d’un mapa marcant el nostre recorregut. Al final de la ruta vam arribar al cim del Molón i des de allí vam veure tot el poble per dalt.

En l’eixida vam anar tres cursos: 6é de Primària, 1 d’ESO i  2 d’ESO. Anàvem en grups de les diferents classes juntes. Això va afavorir que tots ens coneguérem i, fins i tot, que els de 6é conegueren als professors d’ESO.

Ens ho vam passar en gran i vam conèixer a companys que no coneixíem. I el més important, vam fer esport d’una manera molt divertida.

Gemma Vidal Navarro (1r d’ESO)

 

Fes clic ací per veure totes les fotos

IMG 20180507 121232 2

Èxit a l'entrega dels premis Ploma i Paper

El passat divendres 4 de maig es va celebrar l’entrega de premis de la VII edició del Certamen Literari de narrativa en valencià, Ploma i Paper, organitzat pel nostre centre San José i San Andrés.

Com en anys anteriors, l’acte va comptar amb la presència dels cursos escolars que participaven al concurs, membres de la comunitat educativa i es va realitzar al gimnàs a les 11h.

Cal destacar la dedicació del jurat format per Elena Jurado, professora del centre; Isabel García, exalumna del centre; i Ana Puchalt, membre d’APA, que van elegir per unanimitat guanyador/a en la Categoria A, destinada a alumnes de 5é, 6é i 1r ESO; a l’obra titulada:

El tresor

de Marcos Hervás Albuixech, de 1r d’ESO


I van quedar finalistes les següents obres a la Categoria A:

Roca Rei, el 1r guanyador, de Susana Folgado Portalés, de 1r d’ESO (2n premi).

El soldat Zack, de Mauro Martínez Pascual, de 6é de Primària (3r premi).


De la mateixa manera van decidir per unanimitat atorgar el premi de guanyador/a en la Categoria B, dedicada a alumnes de 2n, 3r i 4t ESO, a l’obra titulada:

El bes de l’àngel

De Carla Moreno David, de 4t d’ESO


I van quedar finalistes les següents obres a la Categoria B:

Una nit a les trinxeres, de David Puchades Pablo, de 4t d’ESO (2n premi)

T’estime iaio, de Paula Guillem Molina, de 4t d’ESO (3r premi)


Finalment, van decidir per unanimitat atorgar el premi de guanyador/a en la Categoria C, dedicada a exalumnes, a l’obra titulada:

El temps

de Carla Zamora Olmos, exalumna

I van quedar finalistes les següents obres a la Categoria C:

El maleit pantaló nou, de Erika Ruiz Ruiz, exalumna

No oblidem, felicitar a tots aquells que, sense guanyar, han deixat la seu empremta i que de segur tenen la seua oportunitat en les pròximes edicions.

Per últim, volem agrair l’assistència de l’Il·lustríssim senyor alcalde de Massanassa, Vicent Pastor; el tinent d’alcalde, Francisco Comes; Begoña Nieva, regidora de Cultura; el president de l’APA, José Alfonso; la Directora Titular, Sor Pilar Ramo, i el Director Pedagògic del centre, Ángel Sánchez.

Moltes gràcies a tots ells per donar suport a aquest projecte que ja és una autentica realitat.

Fins l’any que ve.

 

Fes clic aci per veure totes les fotos

IMG 20180504 114307 B

Seguint la vida d'Estellés

El passat 25 d’abril els alumnes de 4t d’ESO vam anar a Burjassot des de l’assignatura de Valencià amb els professors Vicent Ferrer i Inma Olmos. L’excursió tenia com a objectiu fer una ruta per Burjassot, tot visitant els llocs més importants de la vida del poeta Vicent Andrés Estellés i una vegada allí cadascun llegiria un poema d’Andrés Estellés. Però el que nosaltres no sabíem era que tindríem una gran sorpresa en arribar a Burjassot.

Vam eixir de l’escola a segona hora del matí per agafar un bus i començar l’excursió. En aplegar allí ens deixaren 20 minuts per a esmorzar. I després arribà la gran sorpresa: la xica que anava a fer-nos la ruta era la néta d’Estellés! Quan ens van dir que la xica que teníem davant era la néta d’eixe escriptor que dúiem setmanes estudiant a classe tots ens quedàrem bocabadats, ja que teníem davant una familiar d’un grandíssim poeta.

A partir d’ací començàrem l’excursió. L’inici era el pou, on es va originar el poble de Burjassot. També passàrem pel mercat, la plaça de l’ajuntament, l’estàtua que el recorda, les sitges, i per diversos forns on va transcórrer la vida de Estellés. El millor de l’excursió era tindre a la néta d’Estellés amb nosaltres, ja que ens anava contant diverses anècdotes viscudes per la seua mare i, fins i tot, viscudes per ella.

Això va fer que aquesta excursió fóra tan fantàstica i que tots volguérem repetir una experiència tan meravellosa.

Finalment, sobre les 13:30 h vam agafar altra vegada el bus i tornàrem a Massansassa.

David Puchades Pablo (4t d’ESO)

 

Fes clic ací per veure les fotos

IMG 20180425 WA0010

Reservallibres

convive pamplona

Admisio de alumnes

setmana expodidactica

jmv

blog

youtube